LASTMINUTE KÖZPONT

Last minute India


  •                        

Utazások kategóriák szerint

lastminute utak

Görögország

83.953 Ft/fő-től


lastminute utak

Egyiptom

123.442 Ft/fő-től


lastminute utak

Tunézia

131.200 Ft/fő-től


lastminute utak

Törökország

125.500 Ft/fő-től


lastminute utak

Spanyolország

180.968 Ft/fő-től


Mesebeli India I.

India Körutazás


Régió / Város: Delhi / Delhi
Utazás módja: repülővel
Kategória: Körutazás
218 500 Ft/Fő-től

India Földünk második legné­pesebb országa, ahol a népsű­rűség jóval nagyobb, mint Kínában. Sok Indiát meg­járt turista állítja, az indiai utazás után más ember lett, mint ami­lyen koráb­ban volt. Túl nagyok az ellen­tétek: a pompás palo­ta­együt­tesek, a mo­nu­men­tá­lis várkas­té­lyok, a csodá­latos mű­em­lékek mellett mindenhol ott van a sze­gény­ség, a sok koldus, a falvak évszá­zadok óta válto­zatlan élet­for­mája. Az euró­pai utas számára szokatlan a vallások sokfé­le­sége: hinduk, moha­me­dánok, szikhek, keresz­té­nyek élnek egymás mellett – a budd­hizmus szülő­földjén.

Kevesen tudják, India a XXI. század első évti­ze­dében Földünk egyik leggyor­sabban fejlődő or­szá­ga volt, a gazda­sági növe­kedés többször is megha­ladta az évi 10%-ot, a mai India a világ 10 leg­na­gyobb ipari nemzete közé tartozik. Az indi­aiak egy­har­mada ma már közel euró­pai szín­vo­nalon él.

Körutazásunk legfőbb állo­másait India 3 leg­lá­to­ga­tot­tabb városa jelenti: a tör­té­nel­mi emlé­kekben rend­kívül gaz­dag főváros, Delhi; a Taj Mahal városa, Agra; vala­mint Jaipur, mely a lát­ni­va­lók­ban leggaz­dagabb tarto­mány, Rajasthan szék­helye. Ez a 3 város alkotja az úgy­ne­vezett Arany Három­szöget.

Indiai utazása­inkat a novem­bertől márci­usig terjedő idő­szakban bonyo­lítjuk le, amikor az esőnek nagyon kicsi a való­szí­nű­sége, a nappali csúcs­hő­mér­sék­letek pedig még elfo­gad­ha­tóak a vá­ros­né­zé­sekhez. Ápri­listól aztán már gyakran előfor­dul, hogy a hőmérő higany­szála 40 fok fölé emelkedik.

 

 1. NAP:

Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Delhibe.

 

2. NAP: MATHURA

Érkezés India fővárosába a kora reggeli órákban, majd továbbutazás Agra irányába. Kora délután pihenő Mathurában, a hinduizmus egyik legfontosabb zarándokhelyén, Krishna születési helyén. Látogatás a Krishna-templomban, majd továbbutazás Agrába, szállás (3 éj). Ezen a napon viszonylag korán nyugovóra térünk, hiszen az előző éjszakai repülés miatt fáradt lesz a csoport.

 

3. NAP: SIKANDRA, AGRA

Egész napos program Agrában és környékén. Először a szomszédos Sikandrában megtekintjük Nagy Akbar császár impozáns mauzóleumát, majd a hatalmas Agrai erőd meglátogatása következik. Benne található Akbar császár gyönyörű palotakomplexuma. Ezután a mogul építészet gyöngyszemét, Itimád-ud-Dauláh síremlékét nézzük meg („márvány ékszerdoboznak” is szokták nevezni).

A délutáni program fő attrakcióját a Taj Mahal megtekintése jelenti. A lenyűgöző méretű, fehér márványból készült építmény szépségét nem lehet leírni, látni kell. Nem véletlenül választották be néhány éve a mostani világ 7 csodája közé.

 

4. NAP: GWALIOR

Szabad program Agrában, pihenés a szállodában.

Fakultatív program: Gwalior

Egész napos kirándulás egy ősi, történelmi hangulatú városba, Gwaliorba (jó 3 órás utazás). Gwalior fő nevezetessége a hegyre épült, rendkívül látványos középkori erődkomplexum. Az erőd masszív falai egészen különleges templomokat és palotákat őriznek. Az erődkomplexum megtekintése után megnézzük a fényűző Jai Vilas palotát is.

A fakultatív program ára: 10.000 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

 

5. NAP: FATEHPUR SIKRI, SISODIA-KERT

Búcsú Agrától, utazás Jaipur irányába. Az 1570-es években Akbar császár egy Sikri nevű falu mellett építtette fel pompás uralkodói rezidenciáját. Néhány év múlva a császár elköltözött, a palotaegyüttest többé nem használták. Fatehpur Sikri ettől függetlenül lenyűgőző, több mint 400 év után is nagyszerű állapotban van. Az egykori uralkodói székhely és mellette lévő impozáns mecset megtekintése.

Délután, mielőtt megérkezünk Jaipurba, látogatást teszünk egy szép kertben, melyet a XVIII. században az akkori jaipuri maharadzsa építtetett a feleségének, Sisodiának. Szállás Jaipurban (2 éj).

 

6. NAP: JAIPUR

Egész napos program Jaipurban, a híres „rózsaszínű” városban és környékén. Az autóbuszból megcsodáljuk a falakkal körülvett óváros jellegzetes rózsaszínű házsorait, a városkapukat, fotószünetet tartunk a különleges, indo-szaracén stílusban épült Albert Hallnál. A rengeteg pompás látnivaló közül megnézzük a maharadzsa elbűvölő városi palotaegyüttesét, a régi India fejlett csillagászati ismereteit bizonyító ősi obszervatóriumot (Jantar Mantar), valamint a világhírű Szelek palotáját (ez utóbbiba is lesz idő bemenni, amire általában csak kevés turistacsoportnak van lehetősége). Természetesen a bazárlátogatás sem maradhat ki a programból.

Délután néhány Jaipur körüli látnivalóval ismerkedünk. Az első programunk Gaitor (művészi uralkodói síremlékek), majd fotószünet a romantikus Jal Mahalnál; a festői tavi kastély szinte úszik a Man Sagar-tó vizén.

Ezután felmegyünk a Jaipur fölé emelkedő Jaigarh-erődbe (gyönyörű panoráma Jaipurra és a közeli Amber-erődpalotára). Itt található a világ legnagyobb kerekes ágyúja.

 

7. NAP: AMBER-ERŐDPALOTA, DELHI (BAHAI-TEMPLOM)

Egy Jaipur melletti kisváros, Amber mellett található az a hatalmas XVI. századi erődpalota, amely a maharadzsa székhelye volt, mielőtt megépült a jaipuri városi palota. A kívülről talán kevésbé látványos erődkomplexum belül rengeteg kincset rejt, valóságos paradicsoma a művészetek kedvelőinek. A részvételi díj tartalmazza a feljutást az erődhöz dzsipekkel, de valószínűleg lesz lehetőség a bejáratot elefántháton is megközelíteni. Ennek felára kb. 10 USD/fő.

Az erődpalota megtekintése után utazás Delhibe. Delhi külvárosában megnézzük a város egyik leglátványosabb építményét, a Sydney-i Operaházra emlékeztető, lótuszvirág formájú Bahai-templomot. Szállás Delhiben (2 éj).

 

8. NAP: DELHI

Egész napos városnézés India fővárosában, melynek során mind Ódelhi, mind Újdelhi legfontosabb nevezetességeit látni fogjuk. A főbb attrakciók a következők: a hatalmas Vörös erőd, a Jama Masjid (India legnagyobb mecsete), Raj Ghat (Gandhi emlékműve), Lakshmi Narayan-templom (az egyik legszebb hindu templom), India-kapu, Parlament, Elnöki palota és a Qutab Minar komplexum (a XII. századi 72 méter magas győzelmi toronnyal).

 

9. NAP:

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Indiából. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

 

Utazás

Menetrend szerinti repülő­jára­tokkal Delhibe és vissza (egyszeri át­szál­lás­sal). Indi­ában lég­kon­dicio­nált autó­busszal történik az utazás. Az Arany Három­szög városai 200-250 km-re van­nak egy­mástól, ami 5-6 órás autó­buszos uta­zást jelent.

Figyelem: Indiában a turista­buszok sokkal job­bak a tömeg­köz­le­ke­désre hasz­nált buszok­nál, de számít­sanak rá, hogy a szín­vo­na­luk elmarad az Európában meg­szo­kott járművekétől.

 

Szállás

7 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban. (Indiában a 4 csil­la­gos szállodák Európában inkább erős 3 csil­la­gos szintnek felelnek meg.)

 

Ellátás

Félpanzió a 2. nap vacsorájától a 9. nap reg­ge­li­jéig (7 büfé­reg­geli, 7 bü­fé­va­cso­ra). Ter­mé­sze­te­sen a repülő­gépen is szol­gál­nak fel a napszak­nak megfe­lelő étkezést.

 

A részvételi díj tartalmazza:  a repülőjegyeket, a 7 éj­sza­kai szál­lást fél­pan­zióval, a transz­fe­re­ket, a helyi autó­buszos közle­kedést, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a magyar idegenvezetőt a bu­da­pesti indu­lástól a bu­da­pesti érke­zésig, a helyi idegen­ve­ze­té­seket és a fel­so­rolt progra­mo­kat.

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalót kb. 25 USD a belépődíjakat és a vízumot. 

 

A reptéri illeték összege jegykiállításig változhat!

 Részletes leírás

 Képek

 

 Indulási időpontok, árak

Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Indulás időpontEllátásÁr
2019-02-277 éjFélpanzió218 500 Ft/fő + illetékek (112 000 Ft/fő)Ajánlat kérése
2019-03-107 éjFélpanzió224 000 Ft/fő + illetékek (112 000 Ft/fő)Ajánlat kérése
Amennyiben nem talált megfelelő időpontot vagy utazást, kérjük keresse irodánkat elérhetőségeinken, hiszen a feltüntetett utazások csak egy részét jelentik teljes kínálatunknak!
Lastminute Központ Utazási Iroda Kft. | Adószám: 23803567-2-42 | | BFKH U-001335 | Minden jog fenntartva. © 2018
1173 Budapest, Cinkotai út 6/17. (Cinkotai úti üzletsor) | Telefon/fax: 06-1-256-38-94 | e-mail: info@lastminutekozpont.hu
Az oldalainkon feltüntetett információ kizárólag tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát fenntartjuk. Adatvédelmi tájékoztató

Kiemelt last minute utak: Last minute Egyiptom | Last minute Görögország | Last minute Törökország