LASTMINUTE KÖZPONT

Last minute Németország


  •                        

Utazások kategóriák szerint

lastminute utak

Görögország

83.953 Ft/fő-től


lastminute utak

Egyiptom

121.396 Ft/fő-től


lastminute utak

Tunézia

131.200 Ft/fő-től


lastminute utak

Törökország

125.500 Ft/fő-től


lastminute utak

Spanyolország

180.968 Ft/fő-től


Advent Drezdában

Advent Drezdában


Régió / Város: Drezda / Drezda
Utazás módja: busszal
Kategória: Körutazás
0 Ft/Fő-től

A német ka­rá­cso­nyi vásárok jó része világhírű, nincs ez másképp Drezdában sem, itt is egészen kü­lön­le­ges ka­rá­cso­nyi vásárok várják a lá­to­ga­tókat. A drezdai óvárosban a Frauenkirche (Miasszonyunk temp­loma) kör­nyé­kén és a közeli Régi Piac téren csoportosuló romantikus díszítésű bódékból szám­ta­lan kereskedő kínálja az íny­csik­lan­dozó finomságokat, hagyományos kéz­mű­ves termékeket. Érdemes megkóstolni a forralt bo­ro­kat és az eredeti drezdai ka­rá­cso­nyi ka­lá­csot, a Christstollent is.

A tartományi fővároson kívül gyönyörű kisvárosok szerepelnek a programunkban, például a régebbi fejedelmi székhely, Meissen (a porcelán városa), ahol a város díszkivilágítása, nyüzsgő ka­rá­cso­nyi vására teszi teljessé az adventi hangulatot. A ter­mé­szeti szépségek kedvelőinek sem kell csalód­ni­uk, hiszen a Szász-Svájc Nemzeti Park terü­le­tén fantasztikus sziklaképződmények között höm­pö­lyög az Elba.

 

1. nap: Drezda

Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Brno – Prága út­vo­na­lon Drezdába, Szász­or­szág főváro­sába. A II. világháborúban szinte földig rombolt város ma ismét régi fényében tün­dö­köl, a tör­té­nel­mi épületeket újjáépítették. A város­néző séta fő attrakciói a kö­vet­ke­zők: Staatsoper (Állami Operaház), Hofkirche (katolikus ka­ted­rá­lis), Resi­denz­schloss (az uralkodó kastélya), Fürstenzug (a szász uralkodók felvonulása – 102 méter hosszú fríz), Brühl-terasz (az Elba felett), Frauenkirche (Német­or­szág leg­na­gyobb barokk temp­loma), Kultúr­pa­lota (oldalán az NDK-fal) stb. Szállás Drezda kör­nyé­kén (3 éj).

 

2. nap: Szász-Svájc (Königstein, Bastei), Drezda

A Szász-Svájc Drezda és a cseh határ között talál­ható. Németország egyik leg­szebb tájegysége ez, gyönyörű folyóvölgyekkel, jellegzetes formájú táblás hegyekkel és fantasztikus sziklaképződményekkel.

 

A Szász-Svájcban tett körutazásunk egyik fő állomását Königstein hatalmas fellegvárának meg­te­kin­té­se jelenti. A vár falairól pazar kilátás nyílik az Elba völgyére. Innen to­vább­uta­zunk a Bastei le­nyű­gö­ző sziklavilágába. Külön érdekessége ennek a terü­let­nek a kö­zép­ko­ri sziklavár. (Mind Königstein vára, mind a Bastei könnyen megközelíthető idősebb uta­sa­ink számára is.). 

Ezután újra Drezdába utazunk. Látogatás a Zwin­ger­ben. A palotaegyüttes a német barokk egyik mester­mű­ve, képtára Európában az egyik legran­go­sab­bnak számít. A késő délutáni órákban sza­bad­idő az óvárosban, a ka­rá­cso­nyi vásárok fel­fe­de­zése.

 

3. nap: Meissen, Pirna

Kirándulás a szép fekvésű Meissenbe. Az Elba-parti városról mindenkinek Európa legelső és leg­hí­resebb porcelán manufaktúrája jut eszébe, de a gyönyörű óváros műemlékei is páratlanok. Séta az alsó- és a felsővárosban. Megtekintjük a pompás gótikus szé­kes­egy­házat és annak múzeumát. Ezt követően sza­bad­idő, ba­ran­go­lás a ka­rá­cso­nyi vásár terü­le­tén. Ezalatt ide­gen­ve­ze­tőnkkel lehe­tő­ség lesz az Albrechtsburg (az egykori választófejedelmi vár­kas­tély) nagyszerű belső termeinek meg­te­kin­té­sé­re. A nap során megis­mer­ke­dünk ter­mé­sze­te­sen a por­ce­lán manufaktúrával is (a porcelánkészítés bemu­ta­tása, múzeum, vásárlási lehe­tő­ség). 

A délután hátralévő részét Pirnában töltjük. Ezt az Elba-parti kisvárost a Szász-Svájc kapujának is szok­ták nevezni. A közös séta után sza­bad­idő a han­gu­la­tos adventi forgatagban.

 

4. nap: Görlitz

A délelőtti programunk Németország legkeletibb városa, Szászország egyik gyöngyszeme, Görlitz, ahol több mint 3000 műemlék épület talál­ható. A város a II. világháború végén harc nélkül került a szov­jet csapatok birtokába, így aztán a vá­ros­né­zés során a korábbi évszázadok szinte minden építészeti stílusa tanulmányozható a gótikától a szecesszióig. Sétánk során egy rövid időre átkelünk majd a Neisse folyó híd­ján a szom­szé­dos lengyel városba, Zgor­ze­lecbe is.

A késő délelőtti órákban indulunk hazafelé. Átkelés Csehországba, majd haza­uta­zás a Liberec – Prága – Brno – Rajka – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re és Székesfe­hér­várra a késő esti órák­ban.

 

Utazás

Légkondicionált luxusautó­busszal.

 

Szállás

Kétágyas, für­dő­szo­bás szállodai szo­bák­ban egy Drezda környéki 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban.

 

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

Félpanziós felár: 14.200 Ft (3 vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autó­buszos uta­zást, a 3 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, az ide­gen­ve­ze­tést és a fel­so­rolt progra­mo­kat.

 

A részvételi díj nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

 Részletes leírás

 Képek

 

 Indulási időpontok, árak

Amennyiben nem talált megfelelő időpontot vagy utazást, kérjük keresse irodánkat elérhetőségeinken, hiszen a feltüntetett utazások csak egy részét jelentik teljes kínálatunknak!
Lastminute Központ Utazási Iroda Kft. | Adószám: 23803567-2-42 | | BFKH U-001335 | Minden jog fenntartva. © 2018
1173 Budapest, Cinkotai út 6/17. (Cinkotai úti üzletsor) | Telefon/fax: 06-1-256-38-94 | e-mail: info@lastminutekozpont.hu
Az oldalainkon feltüntetett információ kizárólag tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát fenntartjuk. Adatvédelmi tájékoztató

Kiemelt last minute utak: Last minute Egyiptom | Last minute Görögország | Last minute Törökország