LASTMINUTE KÖZPONT

Last minute Németország


  •                        

Utazások kategóriák szerint

lastminute utak

Görögország

83.953 Ft/fő-től


lastminute utak

Egyiptom

121.396 Ft/fő-től


lastminute utak

Tunézia

131.200 Ft/fő-től


lastminute utak

Törökország

125.500 Ft/fő-től


lastminute utak

Spanyolország

180.968 Ft/fő-től


Frankföld híres karácsonyi vásárai

Frankföld


Régió / Város: Frankföld / Wurzburg
Utazás módja: busszal
Kategória: Körutazás
0 Ft/Fő-től

Németország az egész világon ismert a han­gu­la­tos ka­rá­cso­nyi vásárokról. Változatos programunk során festői szépségű kisvárosokkal, nagy­vá­rosokkal, gyönyörű palotákkal ismer­ked­hetnek meg. Bepillantást nyerhetnek évszá­za­dos törté­nel­mükbe, hagyományaikat híven őrző kultú­rá­jukba. Kirándulásunk megkoronázása, hogy e csodás helyeken adventi időszakban jár­ha­tunk, amikor a tör­té­nel­mi belvárosok ka­rá­cso­nyi fé­nyek­ben ragyognak. Felejthetetlen élmény lesz a lá­to­ga­tás az 1000 négyzetméteres területen el­he­lyez­kedő híres „Karácsonyi Faluban” Rot­hen­burg roman­ti­kus városának szívében, ahol a világon talán a leg­na­gyobb választékban kínálnak ka­rá­cso­nyi ajándékokat. Tartsanak velünk erre az adventi ba­ran­go­lásra Frankföld híres városaiba, a ka­rá­cso­nyi vásárok varázslatos világába!

 

1. nap: Wels

Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg – Würzburg út­vo­na­lon. Út­köz­ben rövid séta a Linz környéki Wels tör­té­nel­mi belváro­sában. Hangu­latos egységet alkotnak a város szép 16-17. századi épületei, díszes barokk polgárházai, árkádos udvarai, kö­zép­ko­ri emlékei. Az esti órákban érkezés a Würzburg környéki szállodába (3 éj).

 

2. nap: Frankfurt, Würzburg

Délelőtt átruccanás Hessen tartományba, is­mer­ke­dés Németország egyik leg­fon­to­sabb városával, Goethe szülővárosával, a Majna menti Frankfurttal, ahol valaha a német királyokat választották. Fel­hő­karcolói miatt a „legamerikaibb” európai nagy­vá­rosnak is szokták nevezni. Szabadidőben lehe­tő­ség a ka­rá­cso­nyi vásár felfedezésére, mely az egyik leg­je­len­tő­sebb és leg­na­gyobb ka­rá­cso­nyi vásár egész Németországban.

A délutánt Würzburgban, Alsó-Frankföld főváro­sában töltjük. Látogatás a Residenz (az egykori herceg­ér­seki palota) pompás épü­let­együt­tesében. Európa egyik legnagyszerűbb barokk kastélya 1982-ben az elsők között került fel Németország műem­lé­kei közül az UNESCO vi­lág­örök­ség listára, nagy ne­ve­zetes­sé­ge a lépcsőház freskója. A 600 m2-es festmény Tiepolo alkotása, ez a világ leg­na­gyobb mennyezet­fres­kója. A kastélylá­to­ga­tás után séta a látvá­nyos épüle­tek­ben gaz­dag óvárosban (Szt. Kilián-dóm, vá­ros­háza, Mária-kápolna, Régi Majna-híd stb.).

 

3. nap: Dinkelsbühl, Rothenburg

Ezt a napot két késő kö­zép­kor­ból ittfelejtett város, Dinkelsbühl és Rothenburg meglá­to­ga­tásával töltjük. Sokan a leg­szebb német kisvárosoknak tartják őket. Mindkét város esetében a nagyméretű, épségben megmaradt óvárost vaskos, egybefüggő városfalak veszik körül, őrtornyokkal és városkapukkal. Az ősi favázas házak, paloták, temp­lomok közt tett séták lázba hozzák még a kevésbé lelkes világjárókat is. 

Rothenburgban meg­lá­to­gat­juk a téli meséket idéző világhírű „Karácsonyi Falut” és a Német Karácsonyi Múzeumot is, ahol átélhetjük a múltbéli karácsonyok hangulatát, megismerkedhetünk a régi ka­rá­cso­nyi hagyományokkal, szokásokkal.

 

4. nap: Passau

Hazautazás a Würzburg – Nürnberg – Passau – Linz – Bécs – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Út­köz­ben séta Passauban, a bajor Velencének is nevezett ősi püspöki székhelyen. Alsó-Bajorország egyik leg­fon­to­sabb városa 3 folyó, a Duna, az Inn és az Ilz találkozásánál épült. Innen ered a város német „mellékneve” is: három folyó városa. A belváros beba­ran­go­lása után haza­uta­zás Ausztrián keresztül Magyarországra. Érkezés Buda­pest­re és Székesfe­hér­várra az esti órákban.

 

Utazás

Légkondicionált luxusautó­busszal.

 

Szállás

3 éj­sza­ka egy Würzburg környéki emelt szintű 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, kényelmes, 2-3 ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

 

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió. Félpanziós felár: 14.900 Ft/fő (3 vacsora) 

 

A részvételi díj tartalmazza: az autó­buszos uta­zást, a 3 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

 Részletes leírás

 Képek

 

 Indulási időpontok, árak

Amennyiben nem talált megfelelő időpontot vagy utazást, kérjük keresse irodánkat elérhetőségeinken, hiszen a feltüntetett utazások csak egy részét jelentik teljes kínálatunknak!
Lastminute Központ Utazási Iroda Kft. | Adószám: 23803567-2-42 | | BFKH U-001335 | Minden jog fenntartva. © 2018
1173 Budapest, Cinkotai út 6/17. (Cinkotai úti üzletsor) | Telefon/fax: 06-1-256-38-94 | e-mail: info@lastminutekozpont.hu
Az oldalainkon feltüntetett információ kizárólag tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát fenntartjuk. Adatvédelmi tájékoztató

Kiemelt last minute utak: Last minute Egyiptom | Last minute Görögország | Last minute Törökország