LASTMINUTE KÖZPONT

Last minute Németország


  •                        

Utazások kategóriák szerint

lastminute utak

Görögország

83.953 Ft/fő-től


lastminute utak

Egyiptom

121.396 Ft/fő-től


lastminute utak

Tunézia

131.200 Ft/fő-től


lastminute utak

Törökország

125.500 Ft/fő-től


lastminute utak

Spanyolország

180.968 Ft/fő-től


Adventi vásár Nürnbergben

Adventi vásár Nürnbergben


Régió / Város: Nürnberg / Nürnberg
Utazás módja: busszal
Kategória: Körutazás
0 Ft/Fő-től

Egész Európában talán a leg­na­gyobb és leg­fé­nyesebb ka­rá­cso­nyi vásárt Nürnbergben rendezik. Ilyenkor az egész óváros fényárban úszik, a hatalmas főtér tele van árusokkal. Évente több mint kétmillióan látogatnak el ide, nem csak a ka­rá­cso­nyi bevásárlás kedvéért. A mézeskalács, a roston sült kolbász és a forralt bor illata, a kivi­lá­gítás, a fe­lejt­he­tet­len vásári hangulat azt az érzést váltja ki az emberekből, amire karácsonykor vágy­nak. Az egyik szom­szé­dos téren a gyermek­karácsony kere­té­ben a legkisebbeknek külön ka­rá­cso­nyi vásárt rendeznek.

 

1. nap: Nürnberg

Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6.30-kor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Is­mer­ke­dés a híres adventi vásár hangulatával. Szállás Nürnberg kör­nyé­kén (3 éj).

 

2. nap: Nürnberg

Vá­ros­né­zés Nürnbergben, Németország mű­em­lé­kek­ben egyik leggaz­dagabb váro­sában. Nürnberg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik leg­fon­to­sabb városa volt, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket. Évszázadokon keresztül itt őrizték a német-római koronaékszereket. A nagyméretű óvárost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástya­tor­nyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében látjuk a Szt. Lőrinc-temp­lomot, a Szent­lé­lek kórházat, a Miasszonyunk-temp­lomot, a régi város­há­zát, a Szt. Szébaldusz-temp­lomot, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épü­let­együt­tesét.

A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő, ba­ran­go­lás a ka­rá­cso­nyi vásárban. Az érdeklődőknek ide­gen­ve­ze­tőnkkel lehe­tő­ség lesz a Germán Nemzeti Múzeum meg­te­kin­té­sé­re, mely Németország leg­na­gyobb kultúr­tör­téneti múzeuma.

 

3. nap: Bayreuth, Bamberg

Egész napos kirándulás 2 híres tör­té­nel­mi városba, Bayreuthba és Bambergbe. Utazás a Frank-Svájc szép tájain keresztül Wagner váro­sába, Bayreuthba. A közös séta során látjuk a város szép barokk és rokokó palotáit, a híres Őrgrófi Operaházat, majd lehe­tő­ség lesz a Wagner-villa vagy a mellette talál­ható Liszt Ferenc Múzeum meg­te­kin­té­sé­re. Liszt Ferenc (Wagner apósa) ebben a házban halt meg 1886-ban. A szabad program után ellátogatunk Liszt Ferenc sírjához is.

Délután vá­ros­né­zés egy ősi püspöki székhelyen, Bambergben, mely az ókori Rómához hasonlóan 7 dombra épült, és Németország azon kevés városai közé tartozik, melyet megkímélt a II. világháború. Csodálatos óvárosa épségben megmaradt, közel 1000 év építészetével ismerkedhetünk a sétánk során. A vá­ros­né­zés fény­pont­ját a folyóparti „Kis-Velence” negyed, a kü­lön­le­ges fekvésű, gyö­nyö­rű­szép vá­ros­háza és a ka­ted­rá­lis jelenti. Ez utóbbi az európai román stílusú építészet remekműve. Benne talál­ható a kö­zép­ko­ri német szobrászat egyik leg­fi­gye­lem­re­mél­tóbb alkotása, a „Bambergi lovas” nevű szobor, mely való­szí­nű­leg a mi Szent István királyunkat ábrázolja.

 

4. nap: Regensburg

Hazautazás a Nürnberg – Linz – Bécs – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Útközben séta a Duna menti Regensburgban, a Szt. Péter-dóm, a kö­zép­ko­ri kőhíd és a kö­zép­ko­ri tornyos házak meg­te­kin­té­se. Érkezés Buda­pest­re és Székesfe­hér­várra az esti órákban.

 

Utazás

Légkondicionált luxusautó­busszal.

 

Szállás

3 éj­sza­ka egy han­gu­la­tos fogadóban, 2-3 ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban. A szobák 3 csil­la­gos szín­vo­nalúak.

 

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió. Félpanziós felár: 14.500 Ft/fő (3 vacsora)


A részvételi díj tartalmazza: az autó­buszos uta­zást, a 3 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

 Részletes leírás

 Képek

 

 Indulási időpontok, árak

Amennyiben nem talált megfelelő időpontot vagy utazást, kérjük keresse irodánkat elérhetőségeinken, hiszen a feltüntetett utazások csak egy részét jelentik teljes kínálatunknak!
Lastminute Központ Utazási Iroda Kft. | Adószám: 23803567-2-42 | | BFKH U-001335 | Minden jog fenntartva. © 2018
1173 Budapest, Cinkotai út 6/17. (Cinkotai úti üzletsor) | Telefon/fax: 06-1-256-38-94 | e-mail: info@lastminutekozpont.hu
Az oldalainkon feltüntetett információ kizárólag tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát fenntartjuk. Adatvédelmi tájékoztató

Kiemelt last minute utak: Last minute Egyiptom | Last minute Görögország | Last minute Törökország