LASTMINUTE KÖZPONT

Last minute Tanzánia


  •                        

Utazások kategóriák szerint

lastminute utak

Görögország

83.953 Ft/fő-től


lastminute utak

Egyiptom

123.442 Ft/fő-től


lastminute utak

Tunézia

131.200 Ft/fő-től


lastminute utak

Törökország

125.500 Ft/fő-től


lastminute utak

Spanyolország

180.968 Ft/fő-től


Tanzánia szafari - Zanzibári nyaralással

Tanzánia-Zanzibár


Régió / Város: Tanzánia és Zanzibár / Tanzánia és Zanzibár
Utazás módja: repülővel
Kategória: Afrika szafari
0 Ft/Fő-től

Időpont: 2019. február 22 - március 4.
Időtartam: 11 nap/ 9 éjszaka

Utazás: Budapestről, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival
Ellátás: Tanzániában teljes ellátás, Zanzibáron all inclusive ellátás
 
1. nap: Budapest–Kilimandzsáró 
Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival, isztambuli átszállással Tanzániába.
 
2. nap: Manyara-tó
Érkezés Arushába a kora reggeli órákban, találkozás idegenvezetőnkkel a repülőtéren.Indulás terepjárókkal a Manyara tóhoz. A Nemzeti Park a tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. Könnyen megfigyelhető a park élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont.
Szállás: Country Lodge Karatu
 
3. nap: Serengeti Nemzeti Park
Reggeli után továbbutazás a Serengeti Nemzeti Parkba , Afrika leghíresebb, UNESCO világörökségi védelem alatt álló nemzeti parkjába.  A park 14.763 km², hatalmas, dimbes-dombos füves területtel, mely szinte eggyé válik a horizonttal. 3 millió emlős állatnak ad otthont, melyek közül több, mint 2 millió évenként csordákban vándorol. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, zebrák és gazellák társaságában a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése). Ha épp nincs vándorlás, a Serengeti parkban akkor is szenzációs szafariban lehet részünk: bivalycsordák, kisebb elefánt- és zsiráfcsoportok, ezernyi gazella, impala és antilop látható.
Szállás: Serengeti Sopa Lodge
 
4. nap: Serengeti Nemzeti Park
Reggeli után újabb izgalmas állatokban és élményben gazdag szafari túrára indulunk. A Serengetiben érezzük leginkább Afrika színeit és hangjait, különösen a hajnali vadleseken, amikor ébred a szavanna. Láthatunk sok elefántot, kölykeiket vadászni tanító oroszláncsaládot, méltóságteljesen bandukoló zsiráfokat, és talán még a hőn áhított leopárdot is becserkészhetjük.
Szállás: Serengeti Sopa Lodge
 
5. nap: Ngorongoro
Reggeli után, utazás a Ngorongoro Nemzeti Parkba. A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter, mely a világ legnagyobb vulkanikus krátere 19,2 km átmérőjű, 610 m mély és 304 km²-en terül el. Hatalmas számú, több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Rengeteg zebra és antilop, ezenkívül elefánt, gnú, gazella, bivaly, oroszlán, leopárd, varacskos disznó, gepárd és hiéna is megtalálható itt. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter - ahol a legtöbb lodge található - magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál.
Szállás: Bougainvillea Safari Lodge
 
6. nap: Arusha – Zanzibár
Reggeli után az Arusha repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére, ahol megismerkedhetnek a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába.  Szállás Zanzibár szigetén (5 éj).
Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort *****
 
7-10. nap: Zanzibár
Az elkövetkező napok folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek. És persze a történelmi Stone Town varázsa, melyről azt mondják, hogy az egyetlen működő ősi város Kelet Afrikában.
 
Fakutlatív programok idegenvezetőnkkel.
 
11. nap: Zanzibár-Isztambul-Budapest
Kora reggel Zanzibár repülőterére utazunk, elköszönünk idegenvezetőnktől, majd hazaindulás átszállással Budapest felé. Érkezés az esti órákban.
 
A részvételi díj tartalmazza:
- nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, illetékeket
- magyar idegenvezetőt érkezéstől távozásig
- a szafari programot max. 7 fős négykerék meghajtású terepjáróval, sofőrrel
- transzfereket minibusszal
- parkbelépőket
- 4 éjszaka szállást 4*-os szafari lodge-okban 2 ágyas elhelyezéssel
- 5 éjszaka szállást Zanzibáron, a Royal Zanzibar Beach Resortban
- teljes ellátást a szafari alatt és all incluive ellátást Zanzibáron
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- belépési illeték Tanzániába: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adó: 1 USD/fő/éj Zanzibáron (a szállodában helyszínen fizetendő)
- biztosítás
- személyes jellegű kiadásokat (pl. hordár, minibár, borravaló, telefon, stb.)
 
Csoportok, egyéni Utasok részére tetszőleges időpontokban foglalható program!
A további részletekről érdeklődjön irodánkban!
 
Előfoglalási akció: október 31-ig!
 

 Részletes leírás

 Képek

 

 Indulási időpontok, árak

Amennyiben nem talált megfelelő időpontot vagy utazást, kérjük keresse irodánkat elérhetőségeinken, hiszen a feltüntetett utazások csak egy részét jelentik teljes kínálatunknak!
Lastminute Központ Utazási Iroda Kft. | Adószám: 23803567-2-42 | | BFKH U-001335 | Minden jog fenntartva. © 2018
1173 Budapest, Cinkotai út 6/17. (Cinkotai úti üzletsor) | Telefon/fax: 06-1-256-38-94 | e-mail: info@lastminutekozpont.hu
Az oldalainkon feltüntetett információ kizárólag tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát fenntartjuk. Adatvédelmi tájékoztató

Kiemelt last minute utak: Last minute Egyiptom | Last minute Görögország | Last minute Törökország