LASTMINUTE KÖZPONT

Last minute Franciaország


  •                        

Utazások kategóriák szerint

lastminute utak

Görögország

83.953 Ft/fő-től


lastminute utak

Egyiptom

121.396 Ft/fő-től


lastminute utak

Tunézia

131.200 Ft/fő-től


lastminute utak

Törökország

125.500 Ft/fő-től


lastminute utak

Spanyolország

180.968 Ft/fő-től


Advent Elzászban

Advent Elzászban


Régió / Város: Elzász / Mulhouse
Utazás módja: busszal
Kategória: Körutazás
0 Ft/Fő-től

Elzász a téli hónapokban teljesen új arcát mutatja az odalátogatóknak. A főváros, Strasbourg több mint 500 éves hagyományokkal rendelkező ka­rá­cso­nyi vására Franciaországban talán a leg­nép­sze­rűbb. Ebben az időszakban a ka­ted­rá­lis körüli tereket ellepik a kézművesek, árusok, ze­né­szek, az utcákat pedig frissen sült süte­mé­nyek illata lengi be, fe­lejt­he­tet­lenné téve ezzel a karácsony előtti készülődést. 

Elzász han­gu­la­tos adventi vásárai mellett ter­mé­sze­te­sen olyan gyöngyszemek sem maradhatnak ki utunkból, mint Colmar és Riquewihr, illetve Koenigsbourg híres várkastélya, mely egyedül ebben a programunkban szerepel. Odaútban uta­sa­ink felfedezhetik az adventi pompába öltözött Inns­bruck, Zürich és Basel néhány fontos neve­ze­tes­ségét is.

 

1. nap: Innsbruck

Elutazás Székesfe­hér­várról, a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6.00-kor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Salzburg – Innsbruck út­vo­na­lon. Séta Innsbruckban, Tirol főváro­sában, ahol a híres Aranytető előtti teret és utcákat ilyenkor a ka­rá­cso­nyi árusok népesítik be. Ezután to­vább­uta­zás az Inn völgyében a festői fekvésű tiroli szállodához (1 éj).

 

2. nap: Zürich, Basel

Utazás gyönyörű alpesi tájakon át Zürichbe. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik leg­elő­ke­lőbb üzletutcáján. A város ebben az idő­szak­ban is turisták ezreit vonzza, hiszen a központi vasút­ál­lo­máson építik fel Európa leg­na­gyobb fedett ad­ven­ti vásárát.

Délután továbbutazás Franciaország irányába. Is­mer­ke­dés a francia-német-svájci hármas határon fekvő Basellel, melynek városképe a helyiek szerint a Rajna-menti települések leg­szebbike. A folyóparti dombon fekvő óváros miatt sokan Budapesthez is ha­son­lít­ják. 

Átkelés Franciaországba, szállás Elzászban, Mul­ho­use mellett (3 éj).

 

3. nap: Strasbourg

Egész napos kirándulás Elzász főváro­sába, Stras­bo­urgba, mely az Európai Par­la­ment és az Európa Ta­nács székhelye. Is­mer­ke­dés a várossal, séta a Petite France negyed bájos, favázas házai között. A ha­tal­mas gótikus ka­ted­rá­lis meg­te­kin­té­se után szabad program, ba­ran­go­lás a han­gu­la­tos ka­rá­cso­nyi vá­sár­ban, illetve lehe­tő­ség séta­ha­jó­zásra a várost át­sze­lő csatornákon.

 

4. nap: Koenigsbourg, Riquewihr, Colmar

Délelőtt lá­to­ga­tás Koenigsbourg pompás vár­kas­télyában, mely egy 760 m magas hegyfokon áll (gyö­nyö­rű pano­ráma a Rajna völgyére). 

Ezután egy, a XVI. századból szinte érintetlenül ránk maradt kisvárosba, Riquewihrbe utazunk. A kö­zép­ko­ri várfalak közt és a sikátorokban szinte egy idő­uta­zás részesének érezhetjük magunkat.

Délután Colmarral, Franciaország egyik leg­el­bű­vö­lőbb városával is­mer­ke­dünk. Sétát teszünk a késő kö­zép­ko­ri favázas házak közti macs­ka­kö­ves ut­cá­kon, melyek ebben az időszakban a ka­rá­cso­nyi vásá­ro­zók zajától hangosak.

 

5. nap: Utazás az Alpokon keresztül

Utazás Svájcon és az osztrák Alpokon keresztül, a Basel – Zürich – Feldkirch – Innsbruck – Salzburg – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Haza­ér­kezés Buda­pest­re, majd Székesfe­hér­várra a késő esti órákban.

 

Utazás

Légkondicionált luxusautó­busszal.

 

Szállás

4 éj­sza­ka kényelmes, 2-3 ágyas, für­dő­szo­bás 3 csil­la­gos szállodai szo­bák­ban.

 

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió.

Félpanziós felár: 20.400 Ft (4 vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autó­buszos uta­zást, a 4 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat és a magyar ide­gen­ve­ze­tőt.

 

A részvételi díj nem tar­tal­maz­za a belé­pő­dí­ja­kat.

 Részletes leírás

 Képek

 

 Indulási időpontok, árak

Amennyiben nem talált megfelelő időpontot vagy utazást, kérjük keresse irodánkat elérhetőségeinken, hiszen a feltüntetett utazások csak egy részét jelentik teljes kínálatunknak!
Lastminute Központ Utazási Iroda Kft. | Adószám: 23803567-2-42 | | BFKH U-001335 | Minden jog fenntartva. © 2018
1173 Budapest, Cinkotai út 6/17. (Cinkotai úti üzletsor) | Telefon/fax: 06-1-256-38-94 | e-mail: info@lastminutekozpont.hu
Az oldalainkon feltüntetett információ kizárólag tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát fenntartjuk. Adatvédelmi tájékoztató

Kiemelt last minute utak: Last minute Egyiptom | Last minute Görögország | Last minute Törökország