LASTMINUTE KÖZPONT

Last minute Olaszország


  •                        

Utazások kategóriák szerint

lastminute utak

Görögország

83.953 Ft/fő-től


lastminute utak

Egyiptom

121.396 Ft/fő-től


lastminute utak

Tunézia

131.200 Ft/fő-től


lastminute utak

Törökország

125.500 Ft/fő-től


lastminute utak

Spanyolország

180.968 Ft/fő-től


Adventi vásárok Veronában

Adventi vásárok Veronában


Régió / Város: észak-Adria / Verona
Utazás módja: busszal
Kategória: Körutazás
0 Ft/Fő-től

Nekünk, magyar utazóknak Olasz­or­szágról, Milá­nó­ról, Veronáról vagy Vicenzáról talán nem első­sor­ban a ka­rá­cso­nyi hangulat és az adventi vá­sá­rok jutnak eszünkbe, mert ezeknek inkább a német nyelv­te­rü­leten vannak a régmúltba vissza­nyúló ha­gyo­má­nyai. Mégis úgy gondoljuk, hogy ér­de­mes el­lá­to­gatni ezekbe az északolasz vá­ro­sok­ba decem­ber­ben is, hiszen az ünnepekre való ráhan­go­lódás közben olyan építészeti re­mek­mű­ve­ket cso­dál­ha­tunk meg, mint pl. a milánói dóm, a ve­ro­nai aréna vagy éppen Palladio palotái Vicen­zában.

A veronai adventi hangulatot a városban talál­ható több, helyileg elkülönült ka­rá­cso­nyi vásár adja meg, amelyek között külön érdekességként em­lít­het­jük, hogy egyenesen Nürnbergből, Európa leghí­re­sebb ka­rá­cso­nyi vásárából is jönnek áru­sok – külön kis adventi vásárt alkotva – fel­dí­szí­tett ki­osz­kokkal, rengeteg kézműves áruval, forralt bor­ral és sült kolbásszal, hogy egy dél-európai or­szág­ban igazi adventi hangulatot teremtsenek.

 

1. nap: Velden (Wörthi-tó)

Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­var parkolójából. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszp­rém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz – Kla­gen­furt – Udine – Mestre út­vo­na­lon. Útközben séta Vel­den­ben, a Wörthi-tó legnépszerűbb üdü­lő­helyén (patinás szállodák, szupermodern ka­szi­nó, nagy­sze­rű tóparti sétány). Az esti órákban érke­zés a Verona környéki szállodába (3 éj).

 

2. nap: Milánó

Kirándulás Milánóba, Olasz­or­szág második leg­na­gyobb váro­sába. Közös séta a belvá­rosban, a dóm meg­te­kin­té­se. Lehetőség lifttel felmenni a „csupa torony – csupa szobor” épü­let­együt­tes tetejére, ahol kivá­ló­an tanulmányozható a kö­zép­ko­ri építészek és          

 

kőfaragók zseniális munkája. Délután marad idő a ka­rá­cso­nyi hangulatot árasztó sé­tá­ló­ut­cák fel­fe­de­zé­sé­re, illetve múzeumlá­to­ga­tásra (például Brera kép­tár, Scala múzeum). Ez utóbbi múzeum meg­te­kin­té­se során bepillanthatunk a világ talán leghí­re­sebb operaházának, a Scalának a nézőterére is.

 

3. nap: Verona

Vá­ros­né­zés Veronában, Rómeó és Júlia váro­sában. Veronát sokan Olasz­or­szág egyik legvonzóbb vá­ro­sá­nak tartják, nagy élményt jelent a ba­ran­go­lás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A vá­ros­né­zés során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehe­tő­ség lesz majd a hatalmas római kori am­fi­teátrum, az Aréna és néhány, műkincsekben gaz­dag temp­lom meg­te­kin­té­sé­re is (Sant'Anastasia, Dóm, San Zeno). A 3 csodálatos temp­lom közül művészettörténetileg a San Zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú építészet egyik remekműve.

A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő, nézelődés a ka­rá­cso­nyi vásárokban. Sétálgatás a feldíszített bódék között, ahol a sokféle finomság illata minden látogatóban felébreszti a ka­rá­cso­nyi hangulatot.

 

4. nap: Vicenza

Délelőtt Vicenzával, az egyik leg­je­len­tő­sebb itáliai építész, Palladio városával is­mer­ke­dünk. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészet kedvelőinek egyfajta za­rán­dokhelye. A városnéző séta során ter­mé­sze­te­sen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót. 

Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre – Udine – Klagenfurt – Graz – Bucsu – Szombathely – Sár­vár – Veszprém út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra és Buda­pest­re a késő esti órákban.

 

Utazás

Légkondicionált luxusautó­busszal.

 

Szállás

3 éj­sza­ka Verona kör­nyé­kén egy szép 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

 

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió.

Félpanziós felár: 14.900 Ft (3 vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autó­buszos uta­zást, a 3 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

 Részletes leírás

 Képek

 

 Indulási időpontok, árak

Amennyiben nem talált megfelelő időpontot vagy utazást, kérjük keresse irodánkat elérhetőségeinken, hiszen a feltüntetett utazások csak egy részét jelentik teljes kínálatunknak!
Lastminute Központ Utazási Iroda Kft. | Adószám: 23803567-2-42 | | BFKH U-001335 | Minden jog fenntartva. © 2018
1173 Budapest, Cinkotai út 6/17. (Cinkotai úti üzletsor) | Telefon/fax: 06-1-256-38-94 | e-mail: info@lastminutekozpont.hu
Az oldalainkon feltüntetett információ kizárólag tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát fenntartjuk. Adatvédelmi tájékoztató

Kiemelt last minute utak: Last minute Egyiptom | Last minute Görögország | Last minute Törökország